تبلیغات
انجمن علمی پژوهشی نگاه سبز - کلیات گیاه شناسی انار
 
 
دبیر انجمن
باز هم تو مثل همیشه دل میبری سلام بر همه ایرانیان، سایت قدرتمند علمی تحقیقاتی نگاه سبز "گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور اردستان" لحظاتی پر از پیشرفت را در این سایت برای شما ارزومند است امید است با انتقادات و پیشنهادات خود تضمینی بر کیفیت این وبسایت باشید ،،از قبل تشکر مارا پذیرا باشید،،
 
 
کلیات گیاه شناسی انار
نوشته شده در شنبه 29 مهر 1391
ساعت : 06:12 ب.ظ
نویسنده : سجاد توسلی

انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده استو در قرآن كریم در سوره انعام آیه 99، 142 از اهمیت انار و عظمت آن سخن به میان آمده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزرگی پر از درخت‌های انار داشته كه به آن عشق می ورزیده است .


كلیات گیاه شناسی انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده استو در قرآن كریم در سوره انعام آیه 99، 142 از اهمیت انار و عظمت آن سخن به میان آمده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزرگی پر از درخت‌های انار داشته كه به آن عشق می ورزیده است .

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد . انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است . گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .روی همرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است . 

تركیبات شیمیایی:
قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای مقدری در حدود 20 درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الكالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است . در صد گرم دانه انار واد زیر موجود است .
انرژی 38 كالری آب 82 گرم پروتئین 0/4 گرم چربی 0/3 گرم مواد نشاسته ای 10 گرم كلسیم 4 گرم سدیم 3 میلی گرم پتاسیم 260 میلی گرم آهن 0/5 میلی گرم ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم ویتامین ب 3 0/02 میلی گرم ویتامین ث 4 میلی گرم

خواص میوه انار
از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسیار قابض می باشد . پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است . كلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد كه بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود . 1)انار شیرین ادرار آور است . 2)ملین مزاج است . 3) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است . 4)ترشح صفرا را زیاد می كند. 5)آب انار اسهال را برطرف می كند. 6)اگر آّ انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید . 7) خون ساز است . 8)خون را تصفیه می كند . 10)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است . 11)آب انار خنك كننده است . 12)رنگ صورت را شاداب می كند . 13)صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند . 14)برای وزن اضافه كردن انار بخورید . 15)آب انار مقوی قلب و معده است .

خواص دیگر قسمت های درخت انار
1. جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد . 2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم درد . 3. برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند . 4.خانم هائیكه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند. 5.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد . 6.برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید . 7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است . 8.دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند . 9.دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید . 10.برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه كنید . 11.انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند . 12. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

مضرات :
كسانیكه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند . زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می كند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم بكار 
می رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظرمتخصص انجام گیرد 

كرم گلوگاه انار:كرم گلو گاه انار مهم ترین آفت انار در سایر مناطق كشور محسوب میگردد. خسارت این آفت همه ساله قابل توجه بوده و در مواردی میزان آن از 30 درصد محصول نیز تجاوز می نماید. كرم گلو گاه انار كه لاروگونه ای شب پره می باشد زمستان را بصورت لارو در انارهای باقیمانده روی درخت و ریخته زیر درخت سپری می نماید . بررسی های جدید محل های دیگرمانند داخل برخی از سایر میوه ها مانند انجیر و نیر زیر پوستك های درختان را نیز بعنوان محل های زمستان گذرانی لاروهای این آفت به اثبات رسانده است .
در اواسط بهار و همزمان با رشد نسبی میوه های انار حشرات كامل آفت ظاهر شده و تخم های خود را بصورت انفرادی و یا چند عدد درون تاج و داخل پرچم ها قرار می دهد . لاروها پس از خروج از تخم از قسمت تاج میوه وارد میوه شده و به تغذیه از بخش های مختلف درون میوه می پردازند . پس از مدتی با ایجاد تغییر رنگ و لهیدگی در قسمتی از میوه به سادگی می توان میوه های آلوده را ازمیوه های آلوده را ازمیوه های سالم تشخیص داد. سوراخ ایجاد شده در تاج میوه راه ورود قارچ های ساپروفیت را فراهم آورده و معمولا" میوه های آلوده حاوی توده های سیاهرنگ قارچ ها می باشند.لارو تمام دوره رشدی خود را درون میوه سپری نموده و در پایان محددا" به محل تاج میوه مراجعت نموده و درآن جا به شفیره و در نهایت حشره كامل تبدیل شده و بدین ترتیب نسل بعدی آفت آغاز می گردد.

مبارزه با كرم گلوگاه انار:
از آنجائی كه این آفت تخم های درون تاج میوه های انار ، بین پرچم ها قرارداده و لاروها از همان محل مستقیما" وارد میوه شده و تمام دوره لاروی خود را داخل میوه سپری می نمایند از گزند سموم مصون بوده و لذا در حال حاضر هرگونه عملیات سماشی برعلیه آن ها فاقدنتیجه خواهد بود . بهترین روش مبارزه با این آفت روش مكانیكی یعنی جمع اوری و معدوم نمودن انارهای آلوده حاوی لارو می باشد . در این روش مبارزه زمان جمع آوری انارهای آلوده اهمیت بسیار زیادی دارد . از آنجائیكه آفت علاوه بر میوه های آلوده محل های زمستان گذرانی دیگری نیز دارد لذا جمع آوری میوه های آلوده در فصل زمستان در كاهش جمعیت و خسارت آفت تاثیر كمتری دارد . لذا توصیه می گردد عمل جمع آوری میوه های آلوده ازمرداد ماه و همزمان با پدیدارشدن اولین میوه های آلوده شروع شده و تا فصل برداشت ادامه یابد.
از آنجائی كه با جمع اوری میوه های آلوده در مرداد ماه و معدوم نمودن آن ها جمعیت نسل دوم آفت صدمه قابل توجهی را دریافت می نماید جمعیت نسل های بعدی آفت در همان سال نیز كاهش یافته و درنهایت خسارت آفت تقلیل می یابد .
بنابراین توصیه می گردد باغداران عملیات جمع آوری و معدوم نمودن انارهای آلوده را از مرداد ماه آغاز نموده و این عمل را به طور مداوم و در دوره های زمانی مختلف تا زمان برداشت محصول دنبال نمایند. بدیهی است بدین ترتیب درزمستان نیز میوه ای روی درخت باقی نخواهد ماند و در نتیجه در كاهش جمعیت آفت در سال بعد نیز موثر خواهد بود .
روش دیگری كه در برخی از استانهای كشور و بصورت تلفیق با جمع آوری میوه های آلوده انجام می گیرد استفاده از زنبور پارازیتوئیدتخم این آفت ( تریكو گراما) می باشد . نتایج بدست آمده در استان یزد نشان داده كه استفاده از این حشره مفید در چند مرحله و در كنار آن جمع آوری میوه های آلوده درفصل تابستان خسارت آفت را به میزان قابل قبولی كاهش داده است. گزارش هایی نیز مبنی بر مقاومت برخی از ارقام انار نسبت به این آفت وجود دارد
.


:: مرتبط با: گیاهی ,
 



دیدگاه شما برای نگاه سبز
How can you get taller in a week? شنبه 18 شهریور 1396 12:43 ب.ظ
Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources
back to your website? My blog is in the very same area of interest as yours and my
visitors would definitely benefit from some of the information you provide here.

Please let me know if this alright with you.
Thanks a lot!
janeoner.hatenablog.com شنبه 14 مرداد 1396 12:25 ب.ظ
My brother recommended I may like this blog. He used
to be totally right. This put up actually made my day.
You cann't consider just how much time I had spent for this
info! Thank you!
Lavonda دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 05:18 ق.ظ
Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and
in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
Anyway I will be subscribing to your augment and
even I achievement you access consistently rapidly.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر